Inspiratie

Marcel van Herpen: “De toekomst van ons onderwijs”

 https://www.youtube.com/watch?v=soCRMQ806h0

“Zorg voor balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid die kinderen kunnen dragen!”

Hoe bereiden we onze kinderen voor op een wereld die we nog niet kennen? Er is een emancipatieproces gaande waarin kinderen meer eigenaar worden van hun leren en leven. Vrijheid in het leren hangt altijd samen met de verantwoordelijkheid die kinderen kunnen dragen.

 

Sugata Mitra: “TedX: New experiments of self-teaching”

 https://www.youtube.com/watch?v=dk60sYrU2RU

“Kinderen kunnen zichzelf alles leren!”

Kinderen kunnen veel en vaak meer dan volwassenen zich voor kunnen stellen. Wie kinderen de kans geeft om zelf aan het werk te gaan, staat versteld van het tempo waarin kinderen leren. En als ze er niet uitkomen vragen ze het de leraar of andere volwassenen wel. Dit vertrouwen heeft op veel scholen al tot een duurzame verandering in de relatie tussen leraar en kind geleid.

 

Brenée Brown: “De kracht van kwetsbaarheid”

 https://www.youtube.com/watch?v=aXpY1fOSha0

“Kwetsbaarheid is de bakermat van vreugde, verbondenheid, creativiteit, authenticiteit en liefde!”

Wanneer we het harnas durven te laten vallen dat ons beschermt tegen kwetsbaarheid, dan kunnen we ons open stellen voor de ervaringen die doel en betekenis aan ons leven geven. Laten we de culturele mythe doorbreken dat kwetsbaarheid zwakheid is en kinderen van jongs af leren dat het in werkelijkheid onze meest nauwkeurige maatstaf voor moed is.

 

Otto Sharmer (Theorie U): “Learning from the future as it emerges”

  https://www.youtube.com/watch?v=GMJefS7s3lc&t=2s

“Een procesmodel voor vernieuwing en transformatie van mens en organisatie!”

Theorie U biedt handvatten voor het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, samenwerkend leren en voor het samen zoeken naar oplossingen voor complexe vraagstukken! Het proces omvat een verdieping van het bewustzijn van de betrokkenen, het benutten van de wijsheid uit het onbewuste.