Creëer een stevig fundament en bouw vanuit rust het onderwijs dat bij je past

werken en leven vanuit je HART
9

Ben je ook zo moe aan het eind van een werkweek?

Je gaat bewust op tijd naar bed om genoeg energie over te houden op vrijdag. Gelukkig kun je bijtanken in het weekend.

9

Baal jij er ook van je creativiteit niet kwijt te kunnen?

Door tegenvallende CITO-resultaten word je door je ib’er aangespoord meer rekenen en spelling te doen, terwijl je merkt dat kinderen juist willen spelen.

9

Zoek je ook naar oplossingen hoe om te gaan met complex gedrag?

Na de speelpauze heb je met regelmaat gedoe in je groep met bepaalde kinderen. Veel moet je zelf uitzoeken en ondersteuning/hulp is beperkt.

Je droomt ervan vanuit eigen regie kleur te geven aan je werk

Je hoopt iedere dag ontspannen en in rust met de kinderen te werken. Er is rust doordat je vanuit een duidelijke ritme werkt. Hier kunnen kinderen thuis komen bij zichzelf om van daaruit hun creativiteit en ideeën te uiten. Vanuit je eigen professionaliteit bouw je samen met de kinderen het onderwijs waar jullie energie van krijgen en blij van worden. Je beweegt als leraar moeiteloos met de stroom mee die de kinderen aangeven.

Iedere dag is als een avontuur. Het is genieten geblazen. Je weet als leraar hoge waarde te creëren in de ontwikkeling van kinderen. Je voelt je trots op wat je doet, op jouw eigen manier. Samen met je collega’s ontwikkel je nieuwe initiatieven.

“Ik droom ervan leraren vanuit een stevige basis hun eigen unieke onderwijs te zien creëren en hiermee een inspiratiebron te zijn voor leerlingen en collega’s”

Als leraar wil je het beste voor de kinderen en voor jezelf

Vanuit eigen ervaring als leraar, schoolleider en adviseur weet ik dat het werk veel van leraren vraagt. Ik ken hun passie en missie van waaruit ze het beste van zichzelf geven aan kinderen. Het is moeilijk voor veel leraren hun eigen grenzen te bewaken en toch voldoende aandacht te geven aan alle kinderen.

Het is altijd mijn missie geweest om ruimte te creëren voor eigenheid en talent van kinderen en leraren. Leraren willen ook niets anders dan kinderen ook die ruimte geven om zichzelf te zijn. In de praktijk lopen ze echter tegen heel wat opstakels vanuit het systeem aan. Graag deel ik kennis en vaardigheden met je die werkelijk tot grote positieve verandering gaan leiden. Ik leer je hoe je op je eigen manier zelf de verandering kunt zijn die je zo graag binnen je onderwijs wil zien. Werken in het onderwijs is nog nooit zo inspirerend geweest!

‘Ik heb mijn passie weer gevonden en voel de rust in mezelf.’

Een stabiele basis met ruimte voor eigenheid

Met minder inspanning behaal je de beste resultaten. Je ontwikkelt en verdiept je eigen stijl en geeft invulling aan je creativiteit.

Een nieuwe kijk op leren en ontwikkelen

Je ontwikkelt een nieuwe kijk op leren. Je leert de kracht van je mind te gebruiken en regie te nemen in je werk.

Rust en balans in je werk en leven

Je weet wie je bent en staat in je kracht. Belemmeringen worden kansen. Je dagritme geeft stabiliteit en rust.

Ervaringen uit mijn werkveld

Je liet mij reflecteren op mijn eigen professionaliteit. Op een natuurlijke en integere wijze zijn we gekomen tot mijn kernkwaliteiten. Steeds de slag van buiten naar binnen en weer naar buiten (lemniscaat). Het fascineert mij hoe jij in korte tijd zo’n compleet beeld hebt van mij.

Jeanny Pluijms

Ib-er, Xpectprimair Tilburg

Corné geeft je vertrouwen waardoor je voelt dat je mag leren, ontdekken en dromen. Hij respecteert wie je bent; wil je echt leren kennen. Hij begeleidt je in het maken van eigen keuzes, om de dingen te doen waar je echt blij van wordt en waar je energie van krijgt!

Inge van den Berg

voormalig teamleider, bs De Boemerang Tilburg

De oplossing ligt dichterbij dan je denkt om eigenaar te worden van je gedroomde onderwijspraktijk!

Vanuit jarenlange ervaringen en expertise werk je met een beproefd coachingsprogramma. In relatief korte tijd kom je bijna moeiteloos ‘thuis bij jezelf’! 

Ieder coachingstraject heeft een duidelijke opbouw en kader. Daarbinnen is alle ruimte voor jouw persoonlijke situatie en vragen. De positieve transformatie die je doorgaat is echt een supercadeau aan jezelf. Je zou willen dat je dit eerder had gedaan!’.

Wil jij ruimte ervaren voor eigenheid in je werk en uitdagend onderwijs maken?

Laten we samen kijken hoe ik je hiermee kan helpen.

Veelgestelde vragen

Krijg ik zicht op waar mijn kracht ligt en in wat me steeds belemmerd in mijn werk?

Gedurende het coachingstraject zul je steeds helderder zicht krijgen op waar je kwaliteiten liggen en welke hoofdthema’s steeds terugkerend in de weg staan.

Tijdens de coachingsgesprekken krijg je aan de hand van concrete praktijkvoorbeeld inzicht in wat er steeds gebeurt en worden praktische oplossingen geboden. Je zult merken dat deze tips meteen effect hebben in je werksituatie en voor meer rust en overzicht zorgen.

Wordt de schoolleider ook in het coachingstraject betrokken?

Het is belangrijk dat de ontwikkeling die je doormaakt ook een plek krijgt binnen je werksituatie. Je schoolleider kan als geen ander ervoor zorgen dat de veranderingen die je doormaakt geïntegreerd worden binnen je werk. Bovendien is het heel fijn je groei te kunnen delen, ook met je collega’s. 

Mocht je ervoor kiezen het traject vanuit eigen middelen te bekostigen, dan ben je er vrij in hier anderen wel of niet in te betrekken.

Wat is de tijdsinvestering waar ik op moet rekenen?

Mijn ervaring is dat je wekelijks 2 tot 4 uur bezig bent met het doorlezen van de achtergronden en het maken van je opdrachten. Daarnaast pas je je inzichten en opdrachten ook toe binnen je normale werkpraktijk op een heel organische manier.

Verder heb je ook je coachingsgesprekken van 1 uur om de 2 weken.

Hoe meer tijd dat je investeert, hoe hoger ook je opbrengst zal zijn. Je kiest dus zelf wat je investering in het hele traject gaat zijn. Ik heb mensen die veel investeerden enorme transformaties zien maken in hele korte tijd!

Kan ik in termijnen betalen?

Natuurlijk kan er in termijnen betaald worden. Ik hanteer een deelbetaling in 3 gelijke termijn met een opslag van 10%. De betalingen vinden dan plaats:

1e betaling: voor aanvang van het coachingstraject

2e betaling: na 30 dagen

3e betaling: na 60 dagen

Voorbeeld: € 1.395,- + € 135,- (=10%) = € 1.530,-

3 termijnen van € 510,-

(Bedragen zijn exclusief BTW)

Wat mijn klanten zeggen

Ik heb mijn passie gevonden in het kwadraat. Ik ben nu zelf het instrument. Ik gebruik mijn kwaliteiten veel meer en zet mijn kwaliteiten beter in.

juf Sandra

leraar groep 3, Saltoscholen Eindhoven

Op een prettige en persoonlijke manier heeft Corné mij bewustwording, handvaten en inzichten gegeven tijdens het coachingstraject.
Hij heeft mij geholpen om balans tussen werk en privé te houden en op een goede manier om te gaan met mijn burn-out.
Ankers zijn voor mij:
Opwaarts denken, is dit de waarheid, ben ik deelnemer of waarnemer, geef je grenzen aan, weg met het mind-virus, ik ben zelf de oplossing, voel vanuit je HART.
Bij HARTspiratie ben je dus op de goede plek!
Rosina

leraar basisonderwijs

Wil je rust en ruimte ervaren voor eigenheid in je werk als leraar?

Laten we samen kijken welk traject het beste bij je past.