‘Zo stuur je je kind toch niet naar school’, hoor ik een verontwaardigde leraar zeggen in een teamkamer. Voordat je het weet ben je met elkaar in een heel gesprek verwikkeld waarin iedereen snapt dat zoiets echt niet kan.
Hoe blijf je als leraar neutraal in situaties die je raken? Weet dat woorden kracht hebben én dat je als leraar situaties kunt helpen veranderen.
Het zou helpen in dit soort gesprekken samen te kijken naar oplossingen en praktische acties die ondernomen zouden kunnen worden. Als je ziet wat je NIET wil, dan kun je het omdenken naar wat je WEL wil!
Dit is de kracht van ‘Be the change you wish to see in Education!’. Zo word je als leraar de bewuste creator.
Blijf ook kijken waar welke verantwoordelijkheden liggen. Uiteindelijk maken ouders en kinderen hun eigen keuzes en blijf jij ook kiezen wat voor jou aanvaardbaar is op school. In een goede, respectvolle samenwerking met ouders kom je hier bijna altijd aan uit.
In hoeverre ga jij nog mee in verhalen die niet leiden tot een concreet plan voor oplossingen?
Herken je jezelf in dit verhaal? Stuur een email voor een gratis 30 minuten sessie en ik leer je je onderscheidingsvermogen te verhogen en bewust vanuit leiderschap oplossingen te creëren. info@hartspiratie.nl