IK KAN NIET ANDERS MEER DAN NAAR MIJN GEVOEL LUISTEREN!

Stap voor stap begint de impact door te sijpelen van de afgelopen periode. Ik hoor steeds meer leraren vertellen over hun ervaring en gevoel dat ze het gewoon niet meer kunnen op de ‘oude’ manier. Natuurlijk voelen ze de druk die er nog steeds is vanuit de overheid en ook vanuit schoolse protocollen, verwachtingen van ouders en noem maar op. Tegelijkertijd voelen deze leraren zich enorm in een spagaat, omdat hun hele systeem blokkeert of in de stress schiet alleen al aan de gedachten aan opnieuw die beperking van de eigen autonomie als professional in hun werk.
Het zal nog wel even zoeken zijn hier het beste mee om te gaan en ook voordat het tot begrip zal leiden bij een grotere groep. Eén ding is voor iedereen duidelijk. Over gevoelens valt nooit te twisten!
Dus wens ik alle leraren toe met zelfde soort gevoelens om je keer op keer uit te spreken en trouw te blijven aan je gevoel.
Heb je behoefte je verhaal te delen, dan wil ik je graag een luisterend oor zijn. Mail me: info@hartspiratie.nl en we maken een afspraak voor een gratis gesprek.